Hlavní obsah

Schumacher: V testu IQ bych asi dobře neobstál

PRAHA

Nepotřebujete mít IQ 150, abyste se stali světově známou osobností. Někdy stačí jen umět zatraceně rychle řídit. Jako příklad může posloužit fenomén posledních ročníků formule 1 Michael Schumacher. Německý pilot Ferrari všem předvedl, jak se dá z běžného mechanika vypracovat na sportovní megahvězdu.

Foto: Internet

Michael Schumacher

Článek

Za volantem svého rudého monopostu je Michael Schumacher geniální. Ovšem jiným způsobem, než například Albert Einstein. "V Německu se nyní hodně diskutuje o vědomostech a inteligenci," řekl Schumacher v rozhovoru s magazínem Čas. "Nemyslím si, že bych v testu inteligence dobře obstál," připustil populární Schumi.

Vyhraje Michael Schumacher letos opět seriál F1?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Testy IQ ale nejsou v seriálu F1 podmínkou. Mnohem víc Schumacher sází na perfekcionismus a pečlivost. Sám je spíše skeptikem. "Je to asi část mého já. Přes všechny úspěchy o sobě nepřestávám pochybovat."

Nejlepším příkladem je prognóza obhájce titulu mistra světa na sezónu 2005. V té může Schumacher vyhrát šestý titul v řadě, přesto krotí optimismus. "Pět let jsme dokázali porážky odvracet. Každá série ale jednou končí a určitě přijde někdo, kdo bude rychlejší, než já. S prohrou se musejí naučit žít i vítězové."

V pátek proběhne v Maranellu prezentace nového modelu ferrari F2005 na sezónu 2005. Oproti největším konkurentům obhájci titulu nešíří bezmezný optimismus ohledně svých vyhlídek v novém ročníku.

Jsou si totiž vědomi schopností Michaela Schumachera. "Jezdím hodně sebevědomě," vysvětluje svůj recept na úspěch Schumi. "V kokpitu si nepřipouštím žádné emoce, protože ty pak k vedou k hloupostem. A já svým sportem žiju," uzavírá obhájce titulu.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint