Hlavní obsah

Ferrari představilo vůz pro novou sezónu

PRAHA

Jako poslední ze všech týmů formule 1 představilo v pátek svůj vůz pro sezónu 2005 italské ferrari. V Maranellu pouhých devět dní před úvodním podnikem v Melbourne předvedli přibližně pěti stovkám hostů a novinářů přepracovaný loňský model piloti - Michael Schumacher a Rubens Barrichello, stejně jako testovací jezdci Luca Badoer a Marc Gené.

Článek

Novinku ale ferrari nenasadí hned do úvodu seriálu. Poprvé se model F2005 představí 8. května 2005 v Barceloně. Ferrari zvolilo odlišný postup oproti svým největším konkurentům. Sezónu zahájí s přepracovaným modelem F2004.

Obhájí ferrari Pohár konstruktérů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Získají tak čas na vyladění a dopracování novinky, od čehož si slibují perfektní vůz pro zbytek sezóny. V 51. ročníku v dějinách tradičního účastníka seriálu mistrovství světa bude ferrari usilovat o další zisk Poháru konstruktérů, který tým z Maranella získal v posledních pěti letech.

Německá jednička ferrari, Michael Schumacher, bude usilovat o zisk už osmého titulu mistra světa. "Nové auto je moc pěkné. Doufám, že bude také dobré. To ale uvidíme v budoucnosti," řekl během představení F2005 Schumacher.

Reklama

Související témata: