Hlavní obsah

Button chce od začátku sezóny patřit k nejlepším

PRAHA

Tým formule 1 BAR v loňské sezóně překvapil tažením za druhým místem v Poháru konstruktérů a před startem letošní sezóny proto neskrývá obdobně vysoké ambice. Vedení stáje má před začátkem mistrovství světa jasno: prioritou jsou vítězství a nebo alespoň stupně vítězů.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu BAR Jenson Button

Článek

Britská stáj je vedle Ferrari jediná, která do nového ročníku mistrovství světa vstupuje se stejnou jezdeckou dvojicí, a dvojice Jenson Button - Takuma Sató má využít svých zkušeností k tomu, aby dostala tým co nejvýš.

"Loňský úspěch je hodně zavazující, ale zimní testy ukázaly, že můžeme opět pohlížet hodně vysoko. Bude hodně zajímavé, co udělají se závody nová pravidla, a také jak se jezdci vyrovnají s novým formátem kvalifikace," je zvědavý Button.

Pětadvacetiletý pilot se podle svých slov během zimy pěkně nadřel. "Tak náročnou přípravu jsem ještě nezažil, ale jsem ve skvělé formě. Loni jsem dojel poprvé na pódiu při druhé Velké ceně v Malajsii, letos bych chtěl patřit k nejlepším od samého začátku. Zatím ale nemůžeme dělat žádné prognózy, vše ukáže až první závod," dodal třetí muž loňského pořadí.

Willis by přivítal víc času

Sató se těší zpátky do Austrálie. "Jsem rád, že se opět vracíme do Melbourne, které je pověstné skvělými fanoušky. Po jednotvárném období testů a příprav je skvělé začínat sezónu v takovém prostředí," uvedl osmadvacetiletý japonský jezdec.

"Na svou třetí sezónu ve formuli 1 jsem opravdu zvědavý. Poprvé taky zahajuji nový ročník ve stejné stáji. Bude obtížné vyrovnat se s novými regulemi, ale o to je letošní sezóna víc vzrušující," soudí Sató.

Technický šéf stáje Geoffrey Willis před startem sezóny věří, že tým je připraven vykročit ve stopách svého loňského úspěchu. "I když jsme se museli vyrovnat s řadou problémů, jsme s výkonem vozu pro letošní sezónu spokojeni. Je pravda, že bychom se vůbec nezlobili, kdyby bylo přece jen o něco více času na přípravu. Náš cíl pro letošní sezónu je jednoduchý: vyhrávat závody nebo alespoň atakovat stupně vítězů," řekl Willis.

Letošní mistrovství světa vozů formule 1 začíná v melbournském Albert Parku o nadcházejícím víkendu. Velká cena Austrálie startuje v neděli ve 14 hodin tamního času (4 hodiny SEČ).

Reklama

Související témata: