Hlavní obsah

Schumacher se těší na souboj s Renaultem a McLarenem

PRAHA

Michael Schumacher je připraven přijmout výzvu a postavit se soupeřům, kteří při zimním testování předváděli výborné výkony. Především Renault a McLaren před sezónou zářily a sedminásobný světový šampión už se nemůže dočkat prvního přímého měření sil, kterým bude nedělní Velká cena Austrálie.

Foto: HOCH ZWEI

Michael Schumacher

Článek

"Každý má po zimním testování nějakou představu, ale nikdo zatím přesně neví, jak se věci vyvinou. Už se nemohu dočkat, až v Melbourne zjistím, jak na tom ve skutečnosti jsme," řekl německý pilot stáje Ferrari.

Obhájí Michael Schumacher titul mistra světa?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Přestože už Schumacher ve formuli 1 překonal takřka všechny rekordy, končit ještě zdaleka nehodlá. Šestatřicetiletý šampión si nedělá nic z toho, že je nejstarším pilotem v seriálu, a podle svých slov chce závodit až do čtyřicítky. Měření sil s mladými jezdci je pro něho další výzvou, i když ne tou hlavní.

"Na fakt, že bojuji s mladíky, nemyslím, protože jsem s většinou z nich hrál fotbal a necítil jsem se na hřišti starší," prohlásil na pátečním slavnostním představení vozu pro tuto sezónu. "Není to o tom, dostat se na jakýsi vrchol. Důležité je dělat to, co vás baví a v čem jste stále dobrý," dodal.

Schumacher zahájí boj o osmý titul mistra světa a šestý za sebou v upravené verzi loňského modelu Ferrari, což může být podle německé hvězdy poněkud riskantní. "Věříme ale, že dát si načas s vývojem nového vozu je ten správný přístup," řekl. "Ve čtyřech závodech budeme mít dobré auto a ve zbývajících patnácti vynikající," uvedl. Nový monopost F2005 hodlá stáj představit v květnové Grand Prix ve Španělsku.

Reklama