Hlavní obsah

Coulthard: Nová kvalifikace ve formuli 1 je k smíchu

LONDÝN

Nový systém kvalifikace do závodů formule 1, podle kterého se sčítají časy ze dvou jízd, se podle Davida Coultharda hned v úvodní australské Grand Prix příliš neosvědčil. V sobotní části kvalifikace vznikly vinou deště a mokrého okruhu mezi jezdci takové odstupy, že v druhých jízdách už piloti neměli šanci je smazat.

Foto: Tap/HOCHZWEI

David Coulthard.

Článek

"My jsme z toho sice těžili, ale nebylo to podle našich představ. Z kvalifikace se tak stala fraška," prohlásil zkušený skotský pilot, který má na kontě třináct vítězství ve formuli 1.

Jednou z obětí špatných podmínek v první části kvalifikace byl i sedminásobný mistr světa Michael Schumacher, jenž zaostal za nejrychlejším časem Itala Giancarla Fisichelly o téměř 25 sekund. Ze závodu se tak stal v podstatě boj s handicapy. "Je to, jako kdyby ve fotbale Chelsea v některých zápasech nesměla postavit několik hráčů, protože příliš často vyhrává. Není to fér," míní Coulthard.

S vozem stáje Red Bull, s níž se před začátkem šampionátu příliš nepočítalo, dokázal bývalý jezdec McLarenu vybojovat v Melbourne čtvrté místo. Na sedmé pozici bodoval i jeho kolega Rakušan Christian Klien.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint