Hlavní obsah

Ferrari má obavy, možná nasadí F2005 dříve

PRAHA

Neúspěch v prvním závodě sezóny, GP Austrálie v Melbourne, zřejmě značně pocuchal nervy nejlepšího týmu posledních let, Ferrari. Po dobrém výkonu Renaultu a vítězství Giancarla Fisichelly zvažuje stáj z italského Maranella dřívější nasazení nového modelu formule pro rok 2005. Příliš klidu nedodalo ferrari ani druhé místo Rubense Barrichella.

Článek

Novinka F2005 měla původně poprvé vyjet až v Barceloně 8. května, nyní se zdá, že ferrari nový vůz nasadí už při velké ceně Bahrajnu. Konečné rozhodnutí by mělo padnout ještě během tohoto týdne.

Mělo by ferrari nasadit nový model dříve, než v Barceloně?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Tenhle týden uděláme v Jerezu ještě nějaké testy a podle jejich výsledků se rozhodneme, kdy F2005 poprvé nasadíme," uvedl týmový šéf Jean Todt italskému listu Gazetta dello Sport.

Vyřešit je třeba jeden důležitý bod. V případě, že ferrari vymění motor starého modelu F2004M před závodem v Sepangu, nasadí novinku až do závodu v Imole. Motor musí být nasazený ve dvou závodech a nepasuje do nového modelu vozu.

V současnosti to vypadá na to, že motor ferrari měnit nebude. "Důležité také je to, že po Malajsii se i v Bahrajnu dá čekat další závod v extrémním horku, což přináší maximální zatížení," vysvětluje dále Todt.

Největší starost je s motorem

Největší starost mají v Maranellu z toho, že se po kolizi Michaela Schumachera s Nickem Heidfeldem motor mohl v štěrkovém ochranném pásmu přehrát. "Pečlivě to přezkoušíme, slibuje technický šéf Ross Brawn. "Pokud bude vše v pořádku, motor nevyměníme," dodává Brit.

Ferrari v úvodním dílu seriálu MS zachránil druhým místem reputaci Brazilec Rubens Barrichello, italský celek je ale znepokojený výkonem Renaultu, který navíc v Sepangu tradičně jezdí velice rychle.

Úplně bez důvodu by se silný tým z Maranella znervóznit nenechal.

Reklama

Související témata: