Hlavní obsah

Fisichella věří v další vítězství

PRAHA

Stáj formule 1 Renault vstoupila před dvěma týdny v Austrálii nejlépe do nového ročníku mistrovství světa, když Giancarlo Fisichella vybojoval své druhé vítězství v kariéře a Fernando Alonso jej doprovodil na stupně vítězů na třetím místě. Jezdecké duo neskrývá vysoké ambice ani před pokračováním šampionátu v malajsijském Sepangu.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Giancarlo Fisichella oslavuje vítězství v Austrálii.

Článek

V Malajsii bude tuto neděli útočit na čtvrté vítězství Michael Schumacher ze stáje Ferrari, Fisichella nicméně věří, že se podaří sedminásobného mistra světa zastavit. "Jsme ve velice dobré formě. Máme skvěle připravené auto. A přijeli jsme do Sepangu pro další vítězství. Osobně pro něj udělám maximum," prohlásil sebevědomě při středečním setkání s novináři.

Oba jezdci považují Velkou cenu Malajsie za náročnější než závod v melbournském Albert Parku. Piloti se musejí vyrovnat s tropickým vedrem a vysokou vlhkostí. "Přesto věříme, že budeme vpředu. Sepang nabízí lepší okruh než Austrálie a našim vozům by měly sedět jeho rychlé zatáčky," uvedl Alonso.

:. ANKETA
Zvítězí Giancarlo Fisichella i v Sepangu? Hlasujte v anketě na konci článku.

Fisichella upozornil na klíčovou roli volby pneumatik. Podle nových regulí totiž musí jezdci zvládnout s jednou sadou kvalifikaci i závod. "Obutí je letos možná nejdůležitější faktor. V Austrálii se pneumatiky chovaly skvěle, o čemž svědčí i fakt, že jsem nejrychlejší kolo závodu zajel pouhá dvě kola před cílem," řekl dvaatřicetiletý Ital.

Podmínky v Malajsii budou ale vlivem vyšší teploty mnohem náročnější. "Budeme muset najít vhodnou taktiku, jak obutí co nejvíc šetřit," dodal Fisichella.

Jezdecké duo týmu Renault bude při druhém dílu mistrovství světa v Malajsii hájit průběžné první místo v Poháru konstruktérů. Se šestnácti body na kontě má francouzská stáj přesně dvojnásobný náskok na Ferrari, které v Austrálii bodovalo zásluhou druhého místa Rubense Barrichella. Třetí příčka patří se sedmi body překvapivě nástupci Jaguaru týmu Red Bull.

Velká cena Malajsie se jede v neděli v 15 hodin tamního času (8:00 SEČ). Jezdci absolvují na okruhu projektovaném slavným německým architektem Hermanem Tilkem, z jehož dílny vzešly i moderní tratě v Bahrajnu, Šanghaji a Istanbulu, šestapadesát kol v celkové délce 310,408 km.

Pořadí MS (po 1. závodu z 19)
1. Fisichella (It./Renault)10
2. Barrichello (Braz./Ferrari)8
3. Alonso (Šp./Renault)6
4. Coulthard (Brit./Red Bull)5
5. Webber (Aus./Williams)4
6. Montoya (Kol./McLaren)3
7. Klien (Rak./Red Bull)2
8. Räikkönen (Fin./McLaren)1
Pohár konstruktérů
1. Renault16
2. Ferrari8
3. Red Bull7
4. Williams4
5. McLaren4

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace