Hlavní obsah

Výrobce pneumatik se cítí odpovědný za špatné výkony Ferrari

SEPANG (Malajsie)

Výrobce pneumatik Bridgestone vzal na sebe část viny za nepovedené vystoupení Ferrari v druhém závodu mistrovství světa formule 1 v Sepangu. V Malajsii dojel do cíle pouze úřadující mistr světa Michael Schumacher, který na sedmém místě poprvé v sezoně bodoval. V Poháru konstruktérů patří suverénům uplynulých sezón až čtvrté místo.

Článek

Technický ředitel Bridgestonu Hisao Suganuma po závodu přiznal, že pneumatiky nedosahovaly v Sepangu obvyklé kvality. "Samozřejmě jsme zklamaní, že výkon našich pneumatik nedosáhl vysokého standardu jako obvykle. V Malajsii jsme ale zjistili i některé pozitivní věci, které můžeme v budoucnosti využít při vývoji nových pneumatik," řekl Suganuma.

Bridgestone podle něho například ukázal, že i ve vysokých teplotách mají jeho pneumatiky dlouhou životnost a jsou bezpečné. "Budeme se snažit problémy vyřešit, co nejdříve to půjde," dodal Suganuma.

U Bridgestonu zůstaly vedle Ferrari už jen týmy Jordan a Minardi. Ostatní stáje závodí na pneumatikách francouzského konkurenta Michelin.

Reklama

Související témata: