Hlavní obsah

Williams: Heidfeld byl dobrá volba

PRAHA

Místo Nicka Heidfelda v týmu formule 1 Williams bylo dlouho nejisté a německý jezdec možná ani sám nevěděl, proč dostal přednost před Brazilcem Antoniem Pizzoniou. Sedmadvacetiletý jezdec ale dokázal už při druhém podniku mistrovství světa vybojovat stupně vítězů a šéf stáje Frank Williams po závodu v Malajsii nešetří chválou, jak dobře před sezónou vybral.

Článek

I když sám zkušený týmový boss přiznává, že jej výkon bývalého pilota stájí Prost, Sauber a Jordan v Sepangu překvapil. "Musím přiznat, že Nickův výkon v Malajsii byl velice příjemným překvapením," prohlásil Williams. Němec dojel v Sepangu třetí a na stupně vystoupil vůbec poprvé v kariéře.

Podle dvaašedesátiletého šéfa stáje Williams bylo během zimních testů na Heidfeldovi vidět, že svou novou roli bere vážně. "A tvrdá práce se vyplatila. Hodně si porozuměl s našimi techniky a sžil se perfektně s vozem. Minulou neděli jsme proto mohli vidět skvělého pilota, který odvedl perfektní práci. Věřím, že to Nickovi letos vyjde na stupně vítězů vícekrát," nechal se slyšet Williams.

Třetí místo při Velké ceně Monaka přitom mohlo připadnout dalšímu z jezdců Williamsu, Australanu Marku Webberovi. Pro toho ale závod skončil ve 37. kole, kdy jej se svým renaultem při jezdeckém souboji sestřelil Giancarlo Fisichella.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články