Hlavní obsah

Webber závodil ve formuli 1 se zlomeným žebrem

LONDÝN

Se zlomeným žebrem absolvoval úvodní dva závody mistrovství světa formule 1 Australan Mark Webber. Jezdec stáje Williams to prozradil před nedělní Grand Prix v Bahrajnu, kde by už měl být v pořádku. Na úvod seriálu Webber vybojoval v Melbourne páté místo, v malajském Sepangu po kolizi nedojel do cíle.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu formule 1 Williams Australan Mark Webber

Článek

Před třetím dílem šampionátu požádal šestadvacetiletý pilot šéfa týmu Franka Williamse o volno, aby mohl zapracovat na své kondici. "Proto netestoval minulý týden v Barceloně. Ale už je v pořádku, s fyzičkou je na tom mnohem lépe," řekla agentuře Reuters Webberova manažerka a přítelkyně Ann Nealová.

Podle ní se závodník zranil při zkušebních jízdách před sezonou, ale zpočátku o zlomeném žebru vůbec nevěděl, protože neměl čas jít lékaři. O zranění se dozvěděl až během návštěvy rodičů v Canbeře před Velkou cenou Austrálie. Od lékaře šampionátu formule 1 dostal před závodem několik injekcí. "Mark nechtěl dělat humbuk a v žádném případě nechtěl přijít o domácí závod. V Melbourne není tak náročný okruh, horší to bylo v Malajsii," uvedla Nealová.

Zatímco Webber by měl být v pořádku, otazník před závodem v Bahrajnu visí nad startem Juana Pabla Montoyi. Kolumbijský pilot McLarenu o minulém víkendu utrpěl při tenise vlasovou zlomeninu v rameni a jeho účast je ohrožena. Vedení stáje má konečné rozhodnutí oznámit ve čtvrtek. Montoyu by mohl nahradit testovací jezdec McLarenu Španěl Pedro de la Rosa.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint