Hlavní obsah

Janiše čeká křest ve formuli Nippon

PRAHA

První ostrý test si o nadcházejícím víkendu odbyde v japonském seriálu formule Nippon Jarek Janiš. Letošní ročník série odstartuje v neděli závodem na okruhu v Motegi a český pilot týmu Kondo Racing je zvědavý, jak obstojí ve srovnání s konkurencí.

Foto: BPA Sport Marketing

Testy Jarka Janiše v týmu Kondo Racing ovlivnil déšť.

Článek

Janiš před začátkem sezóny s týmem dvakrát testoval, na okruzích v Suzuce a právě v Motegi. Přípravu v obou případech ovlivnil déšť, v Motegi se pak přidaly drobné technické potíže. "Byl bych raději, kdybych měl možnost ještě víc testovat, protože okolnosti mi zatím zabránily pořádně trénovat na suché trati," uvedl jednadvacetiletý jezdec.

Janišovi  by proto nevadilo, kdyby přšelo i při závodu. "Nastavení vozu na mokro máme už docela dobré," je přesvědčen. Poprvé jej čeká závod v délce kolem 300 kilometrů. "S výjimkou vytrvalostních závodů pojedu tak dlouhý závod poprvé, po fyzické stránce to ale není problém zvládnout," nevidí problém Janiš.

O cílech ale zatím hovořit nechce. "Těžko zatím můžeme mluvit o konkrétních cílech v závodu. Je to první závodní víkend a po něm budeme mít jasnější představu, jak si stojíme ve srovnání s konkurencí," uzavřel Janiš.

Účastníky seriálu čekají v Motegi v pátek volné tréninky, v sobotu pak dvoukolová kvalifikace a v neděli samotný závod. Na okruhu v délce 4,8 km, jež mimo jiné hostí i Velkou cenu Pacifiku silničních motocyklů, piloti absolvují 62 kol.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články