Hlavní obsah

Ferrari netrpělivě očekává premiéru nového vozu v Bahrajnu

ŠÁKIR/PRAHA

Premiéra letošního vozu stáje Ferrari. To je zřejmě hlavní lákadlo nadcházející Velké ceny Bahrajnu formule 1. Týmu z Maranella úvod mistrovství světa nevyšel vůbec podle představ a výkony soupeřů uspíšily cestu F2005 na závodní trať. Obhájce mistrovského titulu věří, že bude zpátky ve hře. Konkurence zase doufá, že dokáže očekávaný útok rudých vozů zastavit.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher při kvalifikaci na GP Malajsie.

Článek

Piloti Ferrari, Michael Schumacher a Rubens Barrichello si nový vůz poprvé vyzkoušeli během minulého týdne v Mugellu a neskrývali spokojenost. "První dojem byl veskrze pozitivní. Nový vůz je rychlejší, perfektně sedí v zatáčkách. Zlepšení je cítit i v brždění a dalších oblastech. Opět se mi vrátil na tvář usměv," prohlásil během příprav na závod v Bahrajnu Barrichello, jemuž s osmi body patří průběžné čtvrté místo v šampionátu jezdců.

Jeho týmový kolega zažívá dosud nejhorší vstup do sezóny v kariéře, na kontě má pouhé dva body za sedmé místo v Malajsii. "Jednou jsi dole, jednou nahoře," nedělal velké závěry Schumacher.

Premiéra nového vozu se odehraje v náročných pouštních podmínkách okruhu v Šákiru, piloti Ferrari ale odmítají jakékoliv obavy. "Po loňském závodu víme, co od všudypřítomného písku můžeme očekávat. Určitě nás nečeká jednoduchý závod, ale to není žádná Velká cena. Každopádně před námi stojí  velká výzva," řekl za oba německý jezdec.

Ferrari mělo při Velké ceně Malajsie velké problémy s pneumatikami, společnost Bridgestone po závodu dokonce vzala odpovědnost za neúspěch na svá bedra. Podle Barrichella by měly být potíže odstraněny. "V oblasti pneumatik bylo co dohánět, Bridgestone ale ví co dělat. S potížemi se vyrovnávali už v roce 2003 a vyřešili je naprosto brilantně," uvedl Brazilec.

Velká cena Bahrajnu se jede v neděli 3. dubna. Start závodu je v 13:30 SELČ, přímý přenos vysílá televize Prima.

Průběžné pořadí MS (po 2 závodech)
1. Alonso 16 b., 2. Fisichella (It./Renault) 10, 3. Barrichello (Braz./Ferrari) a Trulli oba 8, 5. Coulthard a Montoya oba 8, 7. Heidfeld 6, 8. Webber (Austr./BMW) a R. Schumacher 4, 10. Klien 3.
Pohár konstruktérů
1. Renault 26, 2. Toyota 12, 3. Red-Bull-Cosworth 11, 4. Ferrari 10, 5. BMW-Williams 10, 6. McLaren-Mercedes 9.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint