Hlavní obsah

Alonso vyhrál kvalifikaci v Bahrajnu

MANÁMA (Bahrajn)

Fernando Alonso odstartuje v Bahrajnu podruhé v sezóně formule 1 a popáté v kariéře z pole position. Do první řady se vedle španělského pilota stáje Renault postaví úřadující šampion Michael Schumacher z Německa, který s novým modelem ferrari zajel v dvoudílné kvalifikaci zatím svůj nejlepší výsledek v sezóně.

Foto: Hoch Zwei

Španěl Fernando Alonso.

Článek

Vedoucí muž mistrovství světa Alonso vedl už po sobotní první části, Schumacher se za něj posunul ze třetího místa, když dnes předstihl v součtu časů Itala Jarna Trulliho s toyotou. Na Španěla ztratil ale ve dvou měřených kolech téměř půl sekundy.

Vedle Trulliho se na start postaví Nick Heidfeld z Williamsu, pro kterého je čtvrté místo v kvalifikaci životní výsledek. Lepší z pilotů týmu McLaren Pedro de la Rosa, náhradník zraněného Juana Pabla Montoyi, je osmý, zato Schumacherův kolega Rubens Barrichello až patnáctý.

Závod začne ve 13:30 SELČ a jako tradičně bude vysílán po celém světě přímým přenosem, a to i v Itálii, kde po sobotním skonu papeže Jana Pavla II. utichl o víkendu sportovní život. Stanice RAI nicméně v sobotu požádala šéfa F1 Bernieho Ecclestona, aby nemusela s ohledem na pietu vysílat závod živě, mocný Brit však dopisem vyjádřenou žádost odmítl.

"Naše smlouva s formulí 1 nám nedovoluje, aby RAI nepřenášela závod živě. S ohledem na situaci však prosíme, abychom přímo vysílat nemuseli," napsal Ecclestonovi šéf televize Flavio Cattaneo. Po odmítnutí rozhodla veřejnoprávní stanice alespoň o přesunutí přenosu z 'jedničky' na RAI 2 a vyřadila z programu všechny pořady související se závodem.

Výsledky kvalifikace:
1. Alonso (Šp./Renault)3:01,902
2. M. Schumacher (Něm./Ferrari)3:02,357
3. Trulli (It./Toyota)3:02,660
4. Heidfeld (Něm./Williams)3:03,217
5. Webber (Austr./Williams)3:03,262
6. R. Schumacher (Něm./Toyota)3:03,271

Reklama

Související témata: