Hlavní obsah

BAR má vytáhnout z krize vítěz 500 mil Indianapolis

Tým BAR vstupoval do letošního ročníku mistrovství světa vozů formule 1 povzbuzený loňským titulem vicemistra v Poháru konstruktérů, po třech Velkých cenách je ale jeho letošní účinkování v šampionátu zklamáním. Z mizérie má týmu pomoci Brazilec Gil de Ferran, jehož BAR angažoval jako sportovního ředitele.

Foto: www.algonet.se

Nový sportovní ředitel týmu formule 1 BAR Gil de Ferran

Článek

Britské stáji se letos dosud nepodařilo získat jediný bod, její vozy totiž ještě neprojely cílem. Krizi má zastavit de Ferran, s nímž do týmu přicházejí bohaté, více než dvacetileté zkušenosti z automobilového sportu.

"Byl vynikajícím závodníkem a je známý i svým analytickým a metodickým přístupem," uvedl šéf stáje Nick Fry. Brazilec bude pomáhat technickému řediteli Geoffu Willisovi, který se tak bude moci soustředit na vývoj vozu.

De Ferran se dokázal prosadit v britském šampionátu formule F3, který v roce 1992 vyhrál. Od roku 1995 působil devět sezón v zámořské sérii IndyCar a v roce 2003 ukončil aktivní kariéru. Na rozloučenou si nadělil cenný dárek, když triumfoval ve slavném závodu 500 mil Indianapolis.

"Potenciál týmu je nesporný," uvedl nový sportovní ředitel, který po skončení jezdecké kariéry komentoval v USA televizní přenosy. Stáj věří, že de Ferranovy zkušenosti využijí Jenson Button a Takuma Sató už v příští Velké ceně San Marina, která se jede 24. dubna.

Reklama

Související témata: