Hlavní obsah

Fisichellovi při testování vzplál vůz

Minuty strachu si prožila zatím suverénní stáj formule 1 Renault během čtvrtečního testování, když Giancarlo Fisichella ve vysoké rychlosti havaroval. Na okruhu v Barceloně zřejmě vinou poškozené pneumatiky vjel v rychlosti 250 km/h do ochranné bariéry a zadní část vozu začala hořet. Plameny se podařilo rychle uhasit, italský jezdec vyvázl bez újmy.

Článek

Příčinou Fisichellovy nehody byla údajně poškozená guma na levém zadním kole. V zatáčce ztratil nad vozem kontrolu, formule vyjela z trati a skončila mezi pneumatikami. Vítěz úvodní Velké ceny Austrálie z vraku odešel do boxu po svých, stáj Renault po nehodě testy přerušila a mechanici začali zničené auto bedlivě zkoumat.

Fisichella při testování většiny týmů na okruhu Catalunya zajel devátý nejlepší čas, jeho kolega a vítěz závodů v Malajsii a Bahrajnu Španěl Fernando Alonso skončil šestý. V novém rekordu okruhu vyhrál čtvrteční testování Brit Jenson Button s vozem BAR. Dnes budou jezdci v Barceloně pokračovat v přípravách na další Grand Prix, která se pojede za dva týdny v Imole.

Reklama

Související témata: