Hlavní obsah

Janiš: Výsledek vypadá lépe, než jaký je

O jednu příčku unikly body Jarku Janišovi při nedělním závodu japonské formule Nippon na okruhu v Suzuce. Český jezdec týmu Kondo Racing si oproti premiéře v Motegi výrazně polepšil a v cíli byl sedmý i přesto, že startoval z posledního místa. Druhý závod série ovládli domácí jezdci, kteří obsadili první čtyři příčky.

Foto: BPA Sport Marketing

Jarek Janiš za volantem vozu týmu Kondo.

Článek

Vítězem druhého podniku sezóny se stal domácí Juži Ide, z Evropanů se nejvíc dařilo Richardu Lyonsovi z Irska, který dojel na pátém místě.

Janišovu týmu se stále nedaří najít optimální nastavení vozu a podle jednadvacetiletého pilota potřebuje zlepšit především své účinkování v kvalifikaci. "Výsledek vypadá lépe, než by odpovídalo realitě. Musíme vylepšit nastavení vozu, což platí hlavně pro kvalifikaci, protože v závodu na tom nejsme až tak špatně," prohlásil po závodu na 'osmičce' v Suzuzce.

Český jezdec se po startu pustil do boje o lepší umístění, zprvu jej ale brzdil jeden z protivníků. "Jel jsem za jedním ze soupeřů, jehož vůz ztrácel olej, který se chytl na pneumatiky a vůz dost klouzal. Nakonec se mi ho podařilo předjet a mohl jsem jet svým tempem, časy na kolo byly v té době konkurenceschopné," uspokojilo Janiše.

Ani v dalším průběhu závodu se mu ale nevyhnuly potíže. "Brzo po první zastávce v boxech došlo k problému s věncem volantu, což mě zbrzdilo a také zapříčilo namožení ruky," posteskl si Janiš, jemuž unikly body 'díky' systému bodování, který vychází ze starého modelu formule 1, jenž ohodnocuje prvních šest jezdců.

Další závod českého jezdce čeká 15. května na okruhu v Sugu.

Formule Nippon 2005 & Jaroslav Janiš
datumokruhumístění Janiše
3. dubnaMotegi12.
17. dubnaSuzuka7.
15. květnaSugo-
6. červnaFuji-
3. červenceSuzuka-
31. červenceMine-
28. srpnaFuji-
23. říjnaMotegi-
27. listopaduSuzuka-
Oficiální testování: 11. - 12. března (Suzuka), 21. - 22. března (Motegi), 23. - 24. dubna (Fuji) a v pátek před každým závodem.

Reklama