Hlavní obsah

Villeneuve chce v Imole umlčet kritiku

Před osmi lety Jacques Villeneuve triumfoval v mistrovství světa vozů formule 1, od té doby ale na výraznější úspěch čeká. Po extempore v týmu BAR si kanadský jezdec dal v loňském roce pauzu, v závěru sezóny ale usedl ve třech závodech do vozu Renault a letos obléká barvy týmu Sauber. V šesti posledních Velkých cenách ale nezískal ani bod...

Článek

Tři závody na konci loňské sezóny, tři letos. Na kontě ale stále svítí nula. A na hlavu čtyřiatřicetiletého Villeneuva se snáší čím dál ostřejší kritika. Během třítýdenní pauzy po Velké ceně Bahrajnu, kterou týmy vyplnily testováním, byl Villeneuve po nepovedeném výkonu dokonce odvolán z testů.

Na otázku, co očekává od nadcházející Velké ceny San Marina, poté na novináře jen vztekle vyštěkl, "že namísto očekávaného progresu bude nejspíš pokračovat nepříliš úspěšná linie úvodních tří závodů sezóny".

Stačilo však pár dní a kanadský pilot vidí svět přece jen růžověji. V pondělí naladil na pozitivnější notu a nechal se slyšet, že Sauber čeká výkonnostní růst. "Už v Bahrajnu jsme měli silnější vůz, mohl jsem jet mnohem agresivněji. To je před závodem v Imole povzbuzující," uvedl .

Podle Villeneuva je okruh v Imole velice specifický a pro jezdce náročný. "Má řadu šikan, zatáčky jsou zvláštní a jezdecký styl je úplně jiný než jinde. Množství obtížných zatáček klade extrémní nároky na motor a brzdy, stejně jako na piloty," tvrdí zkušený Kanaďan, jenž konečně touží dojet na bodovaném místě.

"V Imole se dá hodně získat správným nastavením. Na to se také s našimi techniky hodlám před první evropskou Velkou cenou sezóny zaměřit nejvíc. Zdá se, že jsme se vydali správným směrem, takže body by snad už konečně měly přijít," přeje si Villeneuve.

Reklama

Související témata: