Hlavní obsah

Coulthard prý v Imole chytil Massu pod krkem

LONDÝN

Čtyři dny po Velké ceně San Marina formule jedna britský jezdec David Coulthard prozradil, že brazilského soupeře Felipeho Massu v boxech chytil pod krkem. Pilot stáje Red Bull neudržel nervy na uzdě, protože se mu nelíbilo urážlivé chování mladého Jihoameričana. Massa při jednom z pokusů o předjetí zezadu narazil do Coulthardova vozu, a když Skota konečně předstihl, ukázal mu vztyčený prst.

Foto: Tap/HOCHZWEI

David Coulthard.

Článek

Zkušenému Coulthardovi se to nelíbilo. "Taky jsem jednou v rozčilení ukázal Schumacherovi vztyčený prst, ale pak jsem se omluvil. Massa měl šanci po závodě udělat to samé, ale neudělal to," rozčiloval se čtyřiatřicetiletý závodník.

Incident z trati pak vyvrcholil večer v boxech. "Byl jsem zuřivý, viděl jsem rudě. Naklonil jsem se k němu do auta a vzal jsem ho pod krkem. Pak jsem se koukl nahoru a viděl jsem, jak nás pozorují jeho rodiče. To mě hodně rychle uklidnilo, nechtěl jsem ho ponížit před nimi," popsal vicemistr světa z roku 2001 svůj výbuch.

O deset let mladší soupeř ho neustále obviňoval z nesportovního chování, protože prý příliš tvrdě bránil svou pozici. "Massa mě obvinil, že jsem ho ve více než stokilometrové rychlosti vytlačil mimo trať, ale to jsem nikdy v životě neudělal. Nejsem ve formuli proto, abych každému uhýbal," ohradil se Coulthard, který v závodě nakonec skončil třináctý hned za Massou.

Reklama

Související témata: