Hlavní obsah

Villeneuve: Sauber potřebuje víc peněz

PRAHA

Jacquese Villeneuva nastartovalo šesté, resp. čtvrté místo po diskvalifikaci pilotů BAR ve Velké ceně San Marina. Před závodem v Monte Carlu ale připustil, že stáj Sauber, jejíž barvy hájí, by potřebovala navýšit své finanční zdroje. Pokud chce pomýšlet na lepší umístění v seriálu mistrovství světa...

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu Sauber Jacques Villeneuve.

Článek

Švýcarská stáj patří k těm, za nimiž nestojí velká automobilka a spolu s Minardi je jedinou, která není napojena na velké obchodní společnosti. V loňském roce přesto dokázala nasbírat 34 bodů, což jí s přehledem stačilo na šesté místo v Poháru konstruktérů. V letošních čtyřech Velkých cenách bodoval Sauber dvakrát, se sedmi body je sedmý a poprvé od roku 2000 mu hrozí, že vypadne z nejlepší šestky.

Podle Villeneuva by tým potřeboval navýšit rozpočet, jinak nemůže s lepším umístěním počítat. "Tým má výbornou infrastrukturu, potřebuje ale víc peněz. Těch se nám nedostává. Máme sice výborný aerodynamický tunel, ale využíváme jej velmi málo. Vždy jsem byl v týmech, kde se otázka peněz neřešila. Co jsme potřebovali, to jsme dostali," uvedl mistr světa z roku 1997 na svých internetových stránkách JV-World.

Kanadský jezdec na druhou stranu přiznal, že tým i přes omezený rozpočet odvádí dobrou práci. "Na to, jak málo penězi tým disponuje, má výborné výsledky. Jiné stáje by s tak omezeným rozpočtem měly určitě daleko horší výsledky. Bylo by ale příjemné neohlížet se na množství peněz a pracovat bez omezení na zlepšení," tvrdí Villeneuve.

Sauber úzce spolupracuje s týmem Ferrari, od nějž bere motory a další díly pro své monoposty. Spekuluje se ale, že v příštím roce by měla začít dodávat pohonné jednotky německá automobilka BMW. S novými motory by měl údajně přijít i současný člen stáje Williams Nick Heidfeld, aby uvolnil v britském týmu místo Jensonu Buttonovi z BAR. Ani Sauber, ani BMW ale tuto informaci dosud nepotvrdily.

Reklama

Související témata: