Hlavní obsah

Montoya má problémy s řízením vozu McLaren

Jedním z ostře sledovaných přestupů ve formuli 1 byl loňský příchod Juana Pabla Montoyi ze stáje Williams do týmu McLaren. Kolumbijský pilot ale zatím nenaplnil očekávání, které do něj vedení stáje vkládalo. Montoya před nedělní Velkou cenou Monaka připustil, že se optimálně nesžil s vozem McLaren.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Juan Pablo Montoya za volantem monopostu týmu McLaren.

Článek

Montoya dojel v letošním ročníku mistrovství světa nejlépe pátý při Velké ceně Bahrajnu, dva závody navíc vynechal kvůli zraněnému rameni. Při návratu za volant v Barceloně pak vydřel sedmou příčku, zatímco jeho stájový kolega Kimi Räikkönen famózním způsobem zvítězil a uťal vítěznou sérii Fernanda Alonsa a stáje Renault.

"Momentálně mám potíže s řízením vozu, necítím se při ovládání MP4-20 dobře," přiznal Kolumbijec v rozhovoru pro stanici Speed TV. Z Velké ceně Španělska před dvěma týdny si prý odnesl rozpačitý dojem. "V pátek jsem udělal chybu a havaroval. Pak jsme se potýkali s pneumatikami a nastavením," dodal.

A problémy měl navíc i s následky nedávného zranění. "Ve třetí, deváté a závěrečných dvou zatáčkách rameno bolelo jako čert. Mohl jsem to tušit, mít na těle naloženo 4,5G není legrace. Před závodem jsem prošel lékařskou prohlídkou, ale bylo jasné, že můj stav není stoprocentní," prohlásil Montoya.

Před Velkou cenou Monaka s týmem testoval na francouzském okruhu Paula Ricarda a nemůže se dočkat návratu na městský okruh v Monte Carlu. "Závod v Monaku patří snad k mým nejoblíbenějším v seriálu. Má úžasnou atmosféru, historii a navíc jsem zde dokázal v roce 2003 vyhrát. To byl jeden z největších okamžiků mé kariéry," uzavřel Montoya.

Reklama

Související témata: