Hlavní obsah

Alonso si věří: Budu opět na 'bedně'

Mimo stupně vítězů v dosavadním průběhu mistrovství světa neskončil pilot Renaultu Fernando Alonso. Třikrát vystoupil na stupínek nejvyšší, jednou byl druhý a jednou třetí. A v prodloužení úspěšné série věří třiadvacetiletý Španěl i při nadcházející Velké ceně Monaka.

Foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso na stupních vítězů v Bahrajnu.

Článek

Alonsova hvězda se v letošní sezóně rozzářila naplno. Předloni celkově šestý, loni čtvrtý, letos po pěti závodech suverénně první. O jeho schopnostech hovoří s úctou i sedminásobný mistr světa Michael Schumacher, pro nějž je letošní rok zatím plný zklamání.

A nečekaná krize Ferrari se odráží už i v rozhovorech s Alonsem, který za hlavního rivala pro závod v Monte Carlu považuje Kimiho Räikkönena ze stáje McLaren.

Pětadvacetiletý Fin s návratem formule 1 do Evropy ožil. Při Velké ceně San Marina v Imole musel odstoupit z prvního místa kvůli technickým potížím, vítězství v posledním závodu na Katalánském okruhu před více než sto tisíci Alonsovými fanoušky si už ale ujít nenechal.

Alonso věří, že narozdíl od Barcelony bude držet taktovku nad děním v Monaku sám. "Kimiho výkon ve Španělsku mě nijak nepřekvapil. Závod ale neukázal skutečný rozdíl mezi našimi vozy. Kimi mi hned po startu ujel, protože můj monopost nejel optimálně," uvedl mladý Španěl během příprav na závod v Monte Carlu.

Na populárním městském okruhu u Středozemního moře prý bude všechno jinak. "Zapracovali jsme na aerodynamice, takže bych měl být vážně rychlý. O víkendu budeme jednoznačně útočit od samého začátku na stupně vítězů. Pak si znovu sedneme a uvidíme, co můžeme ještě zlepšit," dodal Alonso.

Reklama

Související témata: