Hlavní obsah

Briatore už Schumachera odepsal, je prý příliš starý

MONTE CARLO

Donedávna neohrožený král formule 1 Michael Schumacher v poslední době slýchává kritiku ze všech stran a mezi pesimisty se zařadil i Flavio Briatore. Podle šéfa stáje Renault, která kraluje letošnímu seriálu mistrovství světa, se německý pilot už nemá šanci prosadit v konkurenci mladých dravých jezdců.

Foto: F1MOTOR

Italský multimilionář Flavio Briatore

Článek

"Obdivuji jeho úspěchy a jeho první titul před jedenácti lety jsem s nim oslavoval, ale už je příliš starý," řekl Briatore v rozhovoru pro časopis Illustrierten Bunte. "Už loni jsem měl dojem, a to ještě Michael pořád vyhrával, že ho to moc nebaví," dodal Briatore.

Šestatřicetiletý Schumacher, sedminásobný šampión, je nejstarším pilotem ve formuli 1. Od říjnové Velké ceny v Japonsku však žádný další závod nevyhrál, letos dokončil jen dvě Velké ceny z pěti. Šanci dokázat Briatoremu, že se mýlil, bude mít už o tomto víkendu v Monaku.

Právě na místě svých pěti triumfů by Schumacher rád přesvědčil i další kritiky, kterými byli například bývalí slavní jezdci jako Niki Lauda, Eddie Irvine či jeho mladší bratr Ralf. Podle něj už Michael nemá šanci letošní titul získat. Momentálně ztrácí na španělského lídra Fernanda Alonsa 34 bodů.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články