Hlavní obsah

Alonso zajel nejrychleji druhý trénink v Monaku

Vedoucí jezdec průběžného pořadí mistrovství světa formule jedna Fernando Alonso zajel nejlepší čas v dnešních volných trénincích na Velkou cenu Monaka. Španělský pilot projel okruh v Monte Carlu v čase 1:15,835 a před nedělním startem šestého závodu seriálu potvrdil svou letošní formu. Za Alonsem byl druhý Rakušan Alexander Wurz s mclarenem, třetí skončil David Coulthard.

Článek

Slunečné počasí nepřineslo štěstí sedminásobnému mistru světa Michaelu Schumacherovi. Pětinásobný vítěz z monackého městského okruhu byl sice dopoledne čtvrtý nejrychlejší, v druhém tréninku však dvakrát musel brzdit v šikaně u přístavu a zajel až jedenáctý čas.

"V autě jsem cítil vibrace, které se během tréninku pořád zhoršovaly. Zatím jsme nezjistili proč," řekl Schumacher, jemuž se letos lepí smůla na paty. Jeho bratr Ralf byl devátý a navíc dostal po skončení tréninku půlsekundovou penalizaci, která mu bude za použití špatné pneumatiky přičtena ke kvalifikačnímu času.

V pátek mají jezdci volný den, dvoudílná kvalifikace se pojede v sobotu a v neděli dopoledne, závod pak od 14 hodin. Dvě kvalifikace se nikomu nelíbí

V Monte Carlu se dnes znovu jednalo také o systému dvoudílné kvalifikace, která je stále terčem kritiky. Podle odborného časopisu Auto, motor a sport je možné, že se seriál F1 vrátí ke starému modelu jen sobotního boje o co nejlepší pozice na startu. Údajně k této změně může dojít už před Velkou cenou Evropy na Nürburgringu v příštím týdnu.

"Bylo by rozumné vrátit se k jednomu kvalifikačnímu tréninku, aby to nejen pro diváky nebylo tak komplikované. Hlavně by se mělo zůstat u jednoho modelu a ne ho pořád měnit," komentoval spekulace Michael Schumacher. Formuli totiž klesá sledovanost, šéfové všech týmů budou o této otázce v Monaku znovu jednat.

Velká cena Monaka - druhý volný trénink
1. Alonso (Šp./Renault)1:15,835 min.
2. Wurz (Rak./McLaren)1:15,912
3. Coulthard (Brit./Red Bull)1:16,184
4. Fisichella (It./Renault)1:16,519
5. Montoya (Kol./McLaren)1:16,534
6. Räikkönen (Fin./McLaren)1:16,558

Reklama

Související témata: