Hlavní obsah

FIA potvrdila, že nedělní kvalifikace F1 bude asi zrušena

MONTE CARLO

Mezinárodní automobilová federace (FIA) v pátek potvrdila čtvrteční informaci odborného časopisu Auto, motor a sport, podle níž bude zřejmě nedělní kvalifikace před závody formule jedna zrušena. Zástupci všech stájí podle funkcionářů souhlasili, aby se okamžitě po nedělní Velké ceně Monaka vrátil zpět systém jediné sobotní kvalifikace.

Foto: Tap/HOCHZWEI

O postavení na startu závodů formule 1 by měla opět rozhodovat jediné kvalifikační kolo.

Článek

Změnu musejí zástupci stájí potvrdit v oficiálním faxovém hlasování, které bude uzavřeno ve středu. Úprava pravidel by pak mohla vstoupit v platnost už 29. května při Velké ceně Evropy na německém Nürburgringu.

Kvalifikace by se měla uskutečnit v sobotu od 13 do 14 hodin. Každý jezdec by měl jedno měřené kolo, jako poslední by na trať vyjel vítěz předchozího závodu. Mechanici by nesměli do monopostů před nedělním závodem doplňovat palivo ani provádět jakékoli jiné úpravy.

V Monte Carlu se tak možná naposledy kvalifikace pojede dvoukolovým systémem, který FIA zavedla před začátkem letošního ročníku mistrovství světa. Během šesti závodů se setkal s nezájmem ze strany televizních společností, které nedělní kvalifikaci často nevysílaly přímým přenosem.

Šéf Ferrari Luca di Montezemolo si navíc během dubnové Velké ceny San Marina stěžoval, že se fanoušci z nedělních novin nedozvědí, kdo získal pole position.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články