Hlavní obsah

Schumacher má problémy s vozem, Ferrari neví proč

MONTE CARLO

Na městském okruhu v Monte Carlu se v pátek proháněly jen vozy seriálu GP2, piloti formule 1 měli volný den. Michael Schumacher ale příliš klidu neměl. Jeho Ferrari provázely ve čtvrtek během druhého volného tréninku technické problémy a technikům mistrovské stáje se zatím nepodařilo zjistit příčinu.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher se chystá na okruh.

Článek

Vítěz pěti posledních šampionátů zajel v úvodu čtvrtečního programu čtvrtý čas, v odpolední části byla ale až jedenáctý.

"Jel jsem do Monaka poměrně pozitivně naladěn a ranní volný trénink to potvrdil. Ve druhé jízdě ale nebyl vůz stoprocentní. Nevíme, kde byla chyba. Během tréninku byly slyšet nějaké vibrace, ale nevíme odkud pocházely. Musíme zanalyzovat všechna data a zjistit příčinu," uvedl po čtvrtečních jízdách sedminásobný světový šampión.

"Kvůli tomu problému ani nejsem schopen říct, jak si před Velkou cenou Monaka stojíme ve srovnání s konkurencí. Sobotní ráno bude pěkně hektické. Budeme muset dosáhnout co nejlepšího nastavení a nebude příliš času," předpověděl Schumacher .

Jasno do technického stavu vozu německého pilota nevnesl ani technický ředitel Ferrari Ross Brawn. "Zatím se nám nepodařilo zjistit, odkud ty vibrace přicházely. Naštěstí je v pátek volný den, takže máme o něco víc času. Věřím ale, že se do soboty zmátoříme," doufal Brawn.

Reklama

Související témata: