Hlavní obsah

Räikönnen děkoval jezdcům Williamsu

Finský pilot stáje formule 1 McLaren Kimi Räikkönen po nedělním vítězství na Velké ceně Monaka děkoval pilotům konkurenčního týmu Williams Nicku Heidfeldovi a Marku Webberovi. Ti se totiž vklínili mezi vítězného Fina a lídra seriálu Fernanda Alonsa. Räikkönen tak zvýšil svoje naděje na dotažení náskoku suverénního Španěla.

Foto: HOCH ZWEI

Kimi Räikkönen

Článek

Piloti williamsu Heidfeld a Webber se v posledních osmi kolech závodu dokázali dostat před Alonsa, na kterého tak Räikkönen získal cenné body. Fin jich má nyní 27, vedoucí Alonso pak 49.

"Musím jezdcům williamsu poděkovat, že Fernanda předjeli," říkal po závodě Fin. "Situace teď vypadá lépe, ale sezóna je ještě dlouhá," dodal Räikkönen, pro kterého bylo vítězství stejné jako jakékoliv jiné.

Přesto si uvědomil výjimečnost závodu v Monaku. "Tohle je zvláštní závod a lidé se na vás koukají jinak, když v Monaku vyhrajete. Tým odvedl skvělou práci, všechno klapalo na jedničku."

Závod v Monaku ovlivňují výsledky kvalifikace

Závod v Monaku hodně ovlivňují výsledky kvalifikace, na trati se příliš předjíždět nedá. "Nevíte, co se může stát. Zvlášť v Monaku je někdo před vámi a najednou jste v nějaké bouračce," upozornil Räikkönen.

Výsledky nedělní velké ceny také změnily pořadí v Poháru konstruktérů. Vedoucí Renault je stále s 63 body v čele, ale už jen dvanáctibodovým odstupem před McLarenem.

Alonso sice ztratil body ze svého vedení v seriálu, závod v Monaku přesto popsal jako zázrak. "Některá kola jsem si myslel, že budu na stupních vítězů, jindy zase že nabourám do ochranné bariéry. Nakonec jsem se bál, že dojedu na nebodované pozici."

"Kimi je jedním ze spolufavoritů mistrovství, ale stále má ještě dostatečnou ztrátu," popsal Španěl finského konkurenta. "Vyhráli jsme polovinu letošních závodů," upozornil Alonso.

Reklama