Hlavní obsah

Úvodním tréninkům na Velkou cenu Evropy vládl Wurz

PRAHA

Testovací jezdec McLarenu Rakušan Alexander Wurz dominoval úvodním tréninkům na Velkou cenu Evropy formule jedna. Na Nürburgringu byl nejrychlejší v obou pátečních jízdách, v druhé části tréninku se mu Brazilec Ricardo Zonta přiblížil na sedm tisícin sekundy. Ani on však se svou toyotou v neděli startovat nebude.

Foto: Hoch Zwei

Alex Wurz

Článek

Třetí místo dnes obsadil stále se zlepšující Němec Nick Heidfeld s williamsem, který ztratil na Wurze více než sekundu. Nadějně vstoupil do Grand Prix Evropy sedminásobný mistr světa Michael Schumacher, jenž v úvodním tréninku zajel druhý nejlepší čas. Po druhých jízdách se však propadl na deváté místo.

Vozy vedoucí stáje Poháru konstruktérů Renault vyjely na trať až odpoledne, na nejrychlejší časy však nestačily. Lídr šampionátu Španěl Fernando Alonso byl celkově osmý, Ital Giancarlo Fisichella se zařadil na desátou pozici.

Po dvou závodech, které vynechali kvůli trestu, se do seriálu vrátili piloti týmu BAR. Japonec Takuma Sato dnes skončil patnáctý, Brit Jenson Button se umístil hned za ním.

V sobotu dopoledne jsou na programu další dva tréninky a den vyvrcholí kvalifikací od 13 hodin. Ta bude po změně pravidel představovat jedinou možnost získat co nejlepší postavení na startu závodu, který se v neděli jede tradičně od 14:00.

Výsledky úvodních dvou tréninků:
1. Wurz (Rak./McLaren) 1:30,623 min., 2. Zonta (Braz./Toyota) 1:30,630, 3. Heidfeld (Něm./Williams) 1:31,813, 4. Montoya (Kol./McLaren) 1:31,841, 5. Räikkönen (Fin./McLaren) 1:31,870, 6. Webber (Austr./Williams) 1:32,088.

Reklama

Související témata: