Hlavní obsah

Alonso má podle Italů titul v kapse

PRAHA

O králi letošního mistrovství světa formule 1 je podle italského tisku rozhodnuto. "Alonso má titul mistra světa v kapse," tvrdí deník Tuttosport po Velké ceně Evropy, při níž si španělský jezdec upevnil dvanáct závodů před koncem šampionátu náskok dvaatřicet bodů před Finem Räikkönenem a Italem Trullim.

Foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso

Článek

Fernandu Alonsovi na Nürburgringu nahrála smůla vítěze předchozích dvou závodů Fina Kimiho Räikkönenna, který vedl až do posledního kola, ale pak se mu ulomilo kolo a havaroval. Díky tomu závodník stáje Renault zvítězil a seriál MS vede už o 32 bodů. "Räikkönen daroval Alonsovi titul. Jeho kolaps v posledním kole otevřel Španělovi cestu k triumfu," napsal další italský list Corriere della Serra.

Britský tisk se pozastavuje nad omezením počtu pneumatik využitých během závodního víkendu, na které jezdec McLarenu doplatil. Räikkönen nemohl vyměnit opotřebované pneumatiky, což pak způsobilo osudný defekt. "Nová pravidla kolem pneumatik postavila tento sport na hlavu," zlobí se list Daily Telegraph.

"Nutí jezdce k možnému rozhodnutí o životě a smrti, o tom, zda mají na ojetých gumách jet až do cíle. Tentokrát na to doplatil Räikkönen a bylo jen otázkou štěstí, že on ani Button nezaplatili vysokou cenu," napsal Daily Mirror. Neovladatelný vůz finského pilota jen o kousek minul auto Brita Jensona Buttona.

Další zklamání pro Ferrari

Vedle Räikkönena, který byl kousek od vítězství, se s dalším zklamáním muselo vyrovnat Ferrari. Zatímco loni na Nürburgringu rudé vozy z Maranella obsadily první dvě příčky, letos Rubens Barrichello skončil třetí a Michael Schumacher pátý. "Ferrari ztratilo veškeré iluze, že katastrofální sezónu dokáže zachránit," napsala italská La Stampa.

Umístění jednoho z jezdců na stupních vítězů a druhého nedaleko za ním je však pro suveréna loňské sezóny nejlepším letošním výsledkem. "Navzdory všem problémům je to signál k lepšímu. Schumi stále nebyl konkurence schopný, ale už je vidět světlo na konci tunelu," uvedl další italský list Il Messaggero.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint