Hlavní obsah

Schumacher si závodění užívá, na důchod nemyslí

Ačkoliv čelí jedné z nejhorších sezón v kariéře, Michael Schumacher si závodění ve formuli 1 stále užívá. Sedminásobný mistr světa v rozhovoru pro německý tisk popřel, že by v šestatřiceti letech pomýšlel na sportovní důchod z toho důvodu, že by nestačil konkurenci mladších pilotů.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu Ferrari Michael Schumacher

Článek

Loni neochvějně zářil, letos Schumacher paběrkuje na konci první desítky šampionátu jezdců a na vedoucího muže průběžného pořadí Fernanda Alonsa z týmu Renault ztrácí po sedmi Velkých cenách třiačtyřicet bodů. Bodovat dokázal ve čtyřech podnicích, nejlépe dojel druhý při Velké ceně San Marina v Imole.

V rozhovoru pro německý deník Bild Schumacher přiznal, že mu současný stav nevadí. "Situace, v níž se nacházíme není nijak růžová, ale já si jezdecké duely užívám. Závodění pro mě představuje větší zábavu, než by si většina lidí dokázala představit. Ano, hovořil jsem o konci kariéry v případě, že nebudu stačit na ostatní jezdce a pokud mě to přestane bavit. Takový stav ale určitě nenastal," uvedl pilot týmu Ferrari.

V souvislosti s nevýraznými výkony italské stáje se často hovoří o malé konkurenceschopnosti pneumatik Bridgestone, které tým z Maranella obouvá. Japonský výrobce by měl proto při nadcházející Velké ceně Kanady představit novou směs a Schumacher věří, že jeho naděje na obhajobu titulu ještě zcela nepohasla. "Myšlenky na znovudobytí titulu se rozhodně nezříkám," uzavřel německý jezdec.

Reklama

Související témata: