Hlavní obsah

Schumacher varuje: Zůstaňme nohama na zemi

INDIANAPOLIS

Michael Schumacher je přesvědčen, že stáj formule 1 Ferrari při víkendové Velké ceně USA v Indianapolis jen těžko zopakuje výborný výsledek z Montrealu, kde obsadila druhé a třetí místo. Sedminásobný mistr světa před devátým podnikem mistrovství světa tlumí nadšení v italské stáji a upozorňuje na fakt, že v Kanadě mělo Ferrari obrovské štěstí.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Michael Schumacher

Článek

"Samozřejmě, že mě výsledek z Kanady ohromně potěšil. Je ale potřeba si uvědomit, že pokud by nevypadlo tolik jezdců, naše pozice by byly o hodně horší. Sice jsme se v poslední době hodně zlepšili, v Montrealu jsme ale měli také pořádný kus štěstí," uvedl Schumacher během příprav na závod v Indianapolis.

Německý pilot je přesvědčen, že nelze podléhat klamu a na výsledek z Kanady pohlížet růžovými brýlemi. "Dokud nejsme konkurence schopní ve všech fázích závodu - a v Montrealu jsme rozhodně nebyli - pak nemůžeme hovořit o tom, jak nám všechno jde," soudí.

Schumacher ale nechtěl svůj tým nijak shazovat. "Stále si myslím, že změny, které jsme od začátku mistrovství udělali, vedly správným směrem. Jen je potřeba zůstat nohama na zemi. Naše šance v Indianapolis jsou podobné jako v Montrealu.  Musíme bojovat od začátku do konce. A po úspěchu v Kanadě máme do takového boje opravdu velkou chuť," uzavřel Schumacher.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články