Hlavní obsah

Schumacher odejde podle bratra do důchodu

Výměna názorů mezi bratry Schumacherovými pokračuje. Devětadvacetiletý Ralf o svém slavnějším sourozenci v rozhovoru pro německá média prohlásil, že jeho éra ve formuli 1 je u konce. Šestatřicetiletý Michael ale v Indianapolis, dějišti devátého podniku mistrovství světa slova svého bratra rázně popřel.

Článek

Ralf při rozhovoru pro německý bulvární deník Bild hovořil také o Michaelově nepovedené sezóně. A vyjádřil přesvědčení, že jeho bratr není daleko od rozhodnutí pověsit závodění na hřebík.

"Nevěřím, že Michael bude jezdit ještě dlouho. Vždy chtěl závodit tak dlouho, dokud jej to bude bavit. V minulých mu vycházelo vše. Letos je to ale jinak. A neumím si představit, že by jezdil i poté, co by neúspěšný rok Ferrari pokračoval," uvedl Ralf

Podle jezdce stáje Toyota veleúspěšné období italského týmu skončilo. "Ferrari je za zenitem. V minulých letech odváděli fantastické výkony, ale to není případ letošní sezóny. Do jejich práce se vloudily chyby. A cesta zpět na vrchol je při vyrovnané konkurenci nesmírně těžká. A pokud Michael odejde... Pak se může stát, že už se nahoru vůbec nedostanou," uzavřel Ralf.

Michael na slova svého bratra reagoval při tiskové konferenci, která se konala během příprav na Velkou cenu USA. "Nechápu, jak přišel na to, že chci po letošní sezóně skončit. Pro by si člověk nemohl užívat závodění, i když nevyhrává?" ptal se novinářů sedminásobný mistr světa.

"Závod v Montrealu, v Monaku, v Imole... To byla nádherná klání. Ježdění mě nepřestává bavit, pořád mám dost motivace. Ve sportovní kariéře jsou okamžiky, kdy se člověku úplně nedaří a my se s Ferrari nacházíme v takové fázi. Není to úplně příjemné, ale když se pak dokážete vrátit zpět nahoru, existuje lepší pocit? A já stále věřím, že naše éra neskončila," dodal Schumacher starší.

Reklama

Související témata: