Hlavní obsah

Lékař zakázal Ralfovi závod GP USA

Ralf Schumacher nepojede nedělní závod Velké ceny USA. Start mu v sobotu zakázal lékař Mezinárodní automobilové federace FIA Gary Hartstein, který posuzoval jeho zdravotní stav po páteční vážné nehodě během druhého volného tréninku. V závodě ho nahradí testovací jezdec týmu Toyota Brazilec Ricardo Zonta.

Článek

"Možná bych i mohl závodit, ale doktor řekl, že riziko je příliš velké," řekl devětadvacetiletý Schumacher.

V pátek se svým vozem  narazil zhruba v rychlosti 300 km/h do zdi. [celá zpráva] Z trosek toyoty odešel po svých, ale stěžoval si, že vidí rozmazaně a večer se podrobil vyšetření v nemocnici. Mladší z bratrů Schumacherů havaroval téměř na stejném místě jako loni, tehdy měla nehoda za následek zlomené obratle a Ralf v šesti závodech nestartoval.

"Říká se, že blesk nikdy neuhodí dvakrát do stejného místa, ale o mně to zřejmě neplatí," posteskl si mladší bratr světového šampióna, jenž po dvou otočkách kolem své osy skončil ve zdi. "Naštěstí se cítím dobře, ale byla to celkem velká rána," uvedl.

Havárii německého pilota zřejmě zavinil defekt pneumatiky. Stejná porucha postihla krátce poté i Zontu, u kterého však neměla takové následky. "V obou případech jsme neměli žádné náznaky, že by s kolem něco bylo. V této chvíli neznáme příčinu, musíme analyzovat data," uvedl inženýr Toyoty Dieter Gass.

Po Ralfově loňském karambolu organizátoři upravili bezpečnostní bariéry, což podle Michaela Schumachera v pátek jeho bratrovi pomohlo. "Zrovna jsem se vracel do boxů, takže jsem hned věděl, že z auta sám odešel. Jsem rád, že tu udělali ty úpravy," prohlásila hvězda Ferrari.

Reklama

Související témata: