Hlavní obsah

Ecclestone: Ženská patří k plotně

PRAHA

Pozdvižení vyvolala slova bosse formule 1 Bernieho Ecclestona na nedávné Velké ceně USA. Ecclestone se ukázal být pořádným šovinistou. Zatímco mnozí spekulovali o vstupu americké hvězdičky Danicy Patrickové do prestižního seriálu, Ecclestone Patrickové do telefonu nekompromisně řekl: "Ženská patří k plotně!"

Článek

Ecclestone to uvedl v Indianapolis v rozhovoru a pak dokonce sebevědomou třiadvacetiletou pilotku v telefonu dorazil. "Víte, mám takovou krásnou představu. Ženy by měly být krásně bíle oblečené. Stejně bílé, jakou přístroje v kuchyni, kam ženy patří," šokoval čtvrtou pilotku posledního ročníku závodu 500 mil Indianapolis Ecclestone.

A pokračoval: "Ženy nepatří do kokpitu závodních vozů, ale za sporák." Danica nevěřila svým uším. Američanka se ostře ohradila už před několika týdny, když Ecclestone skepticky uvedl, že nevěří v prosazení ženské pilotky ve formuli 1. "Já se můžu přetrhnout, abych něco dokázala a pak čtu podobné komentáře," rozčílila se tehdy Patricková v ostrém protestním dopisu.

Po Velké ceně USA pak Patricková v telefonické konferenci řekla: "Nemohla jsem tomu vůbec uvěřit. Byla jsem tak překvapená, že mi někdo něco takového vůbec řekl." Čím déle sympatická Američanka o slovech bosse F1 mluvila, tím více se dostávala do ráže.

Patricková je zmatená z přístupu Ecclestona

"Je neuvěřitelné, že mi tohle řekl do telefonu. Ne do obličeje, ale přeci jen mně osobně. Jsem trošku zmatená a nevím, co si o tom mám myslet," uvedla Patricková.

Bernie Ecclestone přitom už dlouhá léta hledá způsob, jak do seriálu přivést amerického pilota. Sledovanost formule 1 klesá a mladá sympatická jezdkyně by mohla být pro mnoho Američanů velkým lákadlem.

Nyní se zdá, že spojení Ecclestone - Patricková nepřipadá v úvahu. Výroky čtyřiasedmdesátiletého Ecclestona Patrickovou nepodporují před její plánovanou testovací jízdou v monopostu formule 1. "To (testování) ale nehraje roli, stejně jezdím v IRL," uzavřela přemítání nad svými plány Danica Patricková.

Reklama