Hlavní obsah

Demonstranti s osly protestují proti formuli 1 ve Francii

MAGNY COURS

Nejen příznivci formule 1 se stahují do Magny Cours, kde se o víkendu odehraje desátý podnik letošního mistrovství světa. Do francouzského městečka zamířila také skupina demonstrantů na oslích hřbetech, která chce svou přítomností vyjádřit svůj nesouhlas se závodem formule 1 coby symbolem konzumní společnosti.

Foto: Hoch Zwei

Vozy stáje Williams ovládly kvalifikaci v Magny-Cours

Článek

Protestující v pátek zablokovali se svými zvířaty příjezdové komunikace do Magny Cours a netají se plánem pokračovat v demonstraci až do neděle. Pořadatelé v Magny Cours vyjádřili obavy, aby dva týdny po fiasku při Velké ceně USA v Indianapolis nedošlo k dalšímu incidentu, protože činnost aktivistů by mohla způsobit vážný dopravní kolaps.

"Protestem chtějí dát najevo svou nespokojenost s konáním Velké ceny v Magny Cours. Vypadá to, že nejde o žert. Pokud budou v blokádě pokračovat, ochromí zcela dopravu směrem od Paříže a způsobí totální chaos," uvedl mluvčí okruhu.

Demonstrantům se nelíbí, že regionální vláda přispívá na organizaci závodu z veřejných zdrojů, a upozorňují na dopad automobilového průmyslu na životní prostředí. "Formule 1 je anachronická kratochvíle horních deseti tisíc. Zábava milionáře Schumachera ale stála dva milióny euro z peněz daňových poplatníků," tvrdí protestující.

V Magny Cours se očekává návštěva okolo 80 tisíc diváků, z nichž mnozí kvůli nedostatku ubytování přijedou po vlastní ose. Právě to by podle organizátorů mohlo způsobit vážné problémy. Demonstranti chtějí svůj protest ukončit v neděli před radnicí v Magny Cours.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint