Hlavní obsah

Partneři Michelinu chtěli odčinit fiasko v USA exhibiční GP

MAGNY COURS

Sedm týmů formule jedna, které před dvěma týdny na doporučení výrobce pneumatik Michelin neodstartovaly do Velké ceny v Indianapolisu, navrhly jako kompenzaci fanouškům mimosoutěžní závod po skončení sezóny. Majitel slavného okruhu Tony George to však vzápětí odmítl.

Článek

Zástupci týmů Renault, McLaren, Williams, Toyota, Sauber, Red Bull a BAR předali svou ideu šéfovi formule jedna Berniemu Ecclestoneovi, jenž ji tlumočil Georgeovi. "Ano, byli jsme v kontaktu. Ale v Indianapolisu se na podzim nebude konat žádný závod," řekl George listu Indianapolis Star.

Sami zástupci týmů však byli již předtím k možnosti uskutečnění show pro diváky skeptičtí. "Myslím, že je to velká nabídka, ale zřejmě to asi nevyjde," prohlásil šéf Mercedesu Norbert Haug.

Sezóna formule jedna končí 16. října a případný další závod by se tedy konal v době, kdy už bude hodně zima. "Není to úplně vyloučeno. Faktem je, že by mě hodně překvapilo, kdyby se k nám připojily i vozy s pneumatikami Bridgestone, ale rozhodně by byly vítány," řekl Frank Williams, šéf stejnojmenné stáje.

Do Velké ceny USA v Indianapolisu odstartovalo pouze šest monopostů týmů Ferrari, Minardi a Jordan, které využívají právě gumy Bridgestone, a z vítězství se radoval mistr světa Michael Schumacher.

Vedení Mezinárodní automobilové federace FIA zahájilo s "rebelujícími" stájemi disciplinární řízení, rozhodnutí o jejich případném trestu odložila až na 14. září. Firma Michelin mezitím navrhla, že 120 tisícům zklamaných fanoušků vrátí za pokažený závod vstupné, navíc sama zakoupí dvacet tisíc lístků na Velkou cenu USA v příštím roce a rozdá je divákům.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články