Hlavní obsah

Enge dojel jedenáctý v Kansasu, vyhrál Kanaan

Brazilec Tony Kanaan se v nedělním osmém závodě zámořského seriálu Indy Racing League na okruhu v Kansas City dočkal svého letošního premiérového vítězství. Tomáš Enge v barvách týmu Panther Racing skončil jedenáctý, byť útočil na své dosud nejlepší umístění.

Článek

Kanaan si zajistil triumf v nervydrásajícím závěru, kdy bojoval o prvenství s Danem Wheldonem a Vitorem Meirou. Po dvou stech okruzích nakonec rozhodly jen tisíciny sekundy, o které brazilský pilot protnul cílovou pásku jako první. Podobný scénář měl i loňský závod a nedělní jízda v Kansasu se zapsala do historie IRL jako 50. závod, kde o vítězi rozhodovala méně než vteřina.

Enge startoval z dvanáctého místa, brzy se však propracoval do první desítky a dlouho atakoval své nejlepší umístění v IRL, jímž bylo sedmé místo před týdnem v Richmondu. Dvakrát zaujal předjetím právě Kanaana a od 129. kola se krátce pohyboval i na druhé pozici.

Při poslední zastávce v boxech ho však zbrzdili mechanici, kterým trvala déle výměna kola a Enge ztratil drahocenné sekundy. Za vítězem nakonec zaostal o šest vteřin, posunul se nicméně o dvě pozice na osmnácté místo celkového pořadí. O dvě příčky před ním skončila vítězka kvalifikace a v současné době jediná žena v seriálu Danica Patricková.

Indy Racing League - Kansas
200 okruhů/300 mil
1. Kanaan (Braz.)
2. Wheldon (Brit.)
3. Meira (Braz.)
4. Franchitti (Brit.)
5. Scheckter (JAR)
...
11. Enge (ČR)
Průběžné pořadí
1. Wheldon335 b.
2. Kanaan259
3. Castroneves (Braz.)230
...
18. Enge119

Reklama

Související témata: