Hlavní obsah

Právníci: Za trapas v Indianapolis by měla F1 zaplatit

INDIANAPOLIS (USA)

Právní zástupci rozhořčených fanoušků z Velké ceny USA formule jedna svým klientům doporučují, aby se nespokojili jen s volnými vstupenkami na další ročník závodu v Indianapolis. I nadále by měli požadovat kompenzaci od výrobce pneumatik Michelin, Mezinárodní automobilové federace FIA a majiteli závodiště.

Článek

Rozhořčení příznivci po skandálním průběhu závodu, kterého se po odstoupení stájí vybavených micheliny zúčastnilo jen šest vozů, podali hromadnou žalobu. Michelin jim jako kompenzaci nabídl vrácení vstupného a dalších 20 000 lístků na příští rok, ale podle právníků je to málo.

Fanoušci by navíc přijetím nabídky od francouzské firmy mohli přijít o možnost domáhání se dalšího odškodného. "Michelin si může dát podmínku, že přijetím vstupenek se dotyčný vzdává všech svých ostatních nároků," upozornil jeden z právníků Henry Price.

Vedení Michelinu zatím nezveřejnilo, jakým způsobem bude volné vstupenky a finanční kompenzaci distribuovat ani zda si bude klást nějaké další podmínky. Pokud by se o vrácení peněz za vstupenky na pokažený závod přihlásilo všech 100 000 diváků, přišlo by to francouzského výrobce na deset miliónů dolarů. Další dva milióny by pak stály lístky na příští rok.

Reklama

Související témata: