Hlavní obsah

Schumacher boj o titul nevzdává

PRAHA

Jedenáctý podnik z devatenácti závodů mistrovství světa čeká o víkendu piloty formule 1 v britském Silverstonu. Michael Schumacher přitom ztrácí na na lídra šampionátu Fernanda Alonsa devětadvacet bodů. Podle německého jezdce týmu Ferrari, jenž ve čtvrtek zažil na vlastní kůži bombové útoky v Londýně, ale boj o královskou korunu ještě ztracený není.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher.

Článek

"Formule 1 je tak vrtkavý sport, že jen blázen si může myslet, že je něco rozhodnuto. My k takovým bláznům nepatříme. Stále děláme vše pro to, abychom se dostali opět na vrchol," uvedl Schumacher v rozhovoru pro britskou stanici BBC Sport.

Sedminásobný mistr světa začal letošní sezónu neuvěřitelně špatně, díky slušným výsledkům z posledních tří závodů se ale posunul v pořadí šampionátu vzhůru. V Kanadě dojel druhý, při fiasku v USA bez nestartující konkurence vyhrál a před týdnem ve Francii dojel třetí.

Šestatřicetiletý pilot je přesvědčen, že Ferrari po kroku kupředu nezůstane přešlapovat na místě. "Musíme vytrvat a neztratit víru v sebe sama. Nic není ztraceno. Druhá polovina sezóny začíná a rozdíl je smazatelný. Možnost celkového vítězství nevylučuje ani prostá matematika," je přesvědčen Schumacher, jemuž patří v pořadí jezdců třetí příčka za Alonsem a Räikkönenem.

Čtvrteční ráno v Londýně

Vítěz čtyřiaosmdesáti Velkých cen odjel ve čtvrtek na sponzorskou akci do Londýna, který se stal terčem teroristického útoku. Německý jezdec byl však mimo dění. "Kolem deváté ráno jsme s manželkou snídali v hotelu, žádné výbuchy jsme ale nezaregistrovali. O všem jsme se dozvěděli až později ze sdělovacích prostředků. Představa, že jsme byli nedaleko místa, kde řádila smrt, je hrozná," prohlásil. Útok si podle posledních zpráv vyžádal přes padesát obětí

Schumacher věří, že britské Velké ceně nebezpečí nehrozí. "Po takové události pořadatelé jistě zajistí, aby bezpečnostní opatření byla ještě důslednější, než obvykle. I když v šíleném světě, který vidíme, nemůže nikdo podobný útok vyloučit nebo mu zabránit prakticky kdekoliv," soudí.

Organizátoři závodu ve čtvrtek večer v reakci na exploze v Londýně, který leží hodinu jízdy jižně od okruhu, potvrdili, že zpřísní kontroly diváků při vstupu do areálu. "Každý projde důkladnou kontrolou, stejně jako jeho zavazadla. Na místě budou i speciálně vycvičení psi," uvedli pořadatelé. Na okruhu v Silverstonu je očekávána zhruba 100tisícová divácká návštěva.

Reklama

Související témata: