Hlavní obsah

Nahý novinář se proběhl před 100.000 fanoušky formule jedna

SILVERSTONE

Sto tisíc fanoušků na okruhu v Silverstonu se pobavilo ještě před začátkem nedělní Velké ceny Británie formule jedna. Před jejich zraky se více než půl hodiny probíhal prakticky nahý reportér deníku Daily Express Bob McKenzie, který tak plnil prohranou sázku se stájí McLaren.

Článek

Novinář doplatil na svůj špatný odhad. Po loňském závodě na základě neustálých problémů pomalých a nespolehlivých vozů McLaren usoudil, že závodníci britské stáje už v roce 2004 žádný závod mistrovství světa nevyhrají. Věřil tomu natolik, že dokonce slíbil, že v opačném případě poběží letos v Silverstonu nahý. Ale mýlil se, finský pilot mclarenu Kimi Räikkönen loni vyhrál Velkou cenu Belgie.

Skotský žurnalista slib splnil a dnes se na startovní čáru postavil prakticky nahý. Na sobě měl jen tradiční skotskou brašničku, která zakrývala jeho nejchoulostivější místa, a byl pomalován v barvách britské stáje. Jeho běh se smíchem odstartoval šéf McLarenu Ron Dennis.

McKenzie si pak sice několikrát přes trávu zkrátil trať, ale i tak na okruhu strávil šestatřicet minut. "Doufal jsem, že mě pořadatelé zadrží, ale oni mě jenom povzbuzovali," řekl po doběhu.

Celá akce nebyla jen recesí, ale měla i charitativní rozměr. Na oficiálních internetových stránkách McLarenu v rámci hlasování fanoušků o tom, zda by měl novinář běžet nahý, probíhala i sbírka pro nadaci podporující výzkum v oblasti těhotenství a péče o novorozence. Celkem se vybralo několik tisíc liber.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny