Hlavní obsah

Montoyovi se risk v Silverstonu vyplatil

PRAHA

Výborný start a zvládnutá týmová strategie. To byly klíčové aspekty triumfu Pabla Montoyi při Velké ceně Velké Británie v Silverstonu. Kolumbijský pilot se po devíti měsících opět dočkal vítězství a vyžehlil tak nepříliš úspěšný vstup do sezóny po přestupu do stáje McLaren, v jehož barvách si dojel pro první výhru.

Článek

Montoya vlétl do závodu ze svého místa ve druhé řadě raketovým tempem a hned po startu se přehnal kolem Brita Jensona Buttona i vítěze kvalifikace Fernanda Alonsa ze Španělska. "Start rozhodl o celém závodu. Věděl jsem, že Fernando nebude až tolik riskovat, zatímco já jsem si přiměřenou míru rizika mohl dovolit," ohlédl se za klíčovým momentem Montoya.

Kolumbijský pilot si spolehlivě hlídal vedení a týmu Renault se nepodařilo protlačit Alonsa do čela ani prací v boxech. "Strategie McLarenu byla vynikající. Poslední zastávku jsme udělali o chvíli dřív a Fernanda zdržely další vozy. Každopádně jsme si ale v Silverstonu výborně zazávodili," neskrýval spokojenost Montoya, jenž si v Británii připsal celkové páté vítězství.

Alonso se nechtěl smířit s druhým místem, do čela se ale neprodral. "Po druhé zastávce v boxech jsem se chtěl dostat do čela, nebyly ale vhodné příležitosti k předjetí. Navíc se zezadu blížil Kimi Räikkönen, tak jsem se raději soustředil na uhájení druhé příčky," uvedl Alonso, jenž vede pořadí MS s náskokem 26 bodů na finského jezdce týmu McLaren.

Räikkönen musel během víkendu opět měnit motor a po druhém místu z kvalifikace tak startoval až z dvanáctého místa. Přesto se dokázal prodrat na třetí příčku. "Je to škoda, mohli jsme v Silverstonu udělat ještě lepší výsledek. Ale oba vozy na pódiu, to se počítá," dodal s úsměvem finský jezdec.

Reklama

Související témata: