Hlavní obsah

Schumacher ztrácí po Silverstonu optimismus

Michael Schumacher nabyl po závodech formule 1 v severní Americe dojmu, že se stáji Ferrari podařilo ukrojit z výkonnostního náskoku týmů Renault a McLaren. Po Velké ceně Velké Británie v Silverstonu je ale sedminásobný světový šampión opět skeptický, že se italský tým vrátí alespoň zlomkem do loňské formy.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Michaelu Schumacherovi se vstup do sezóny nevydařil.

Článek

Schumacher dojel v nedělním závodu šestý, jednu příčku před svým stájovým kolegou Rubensem Barrichellem. Na pátého Jensona Buttona z týmu BAR ale německý šampión ztratil víc než půl minuty a po závodu přiznal, že s Ferrari to nevypadá příliš růžově.

"Jednoduše řečeno: nejsme v současnosti dost rychlí. Pokud by mě při jednom průjezdu nezdržel Trulli, byl bych asi schopen s Jensonem bojovat. Nechci ale používat slůvko pokud jako výmluvu. Když se podíváte na naše výkony v zámoří a srovnáte je s posledními dvěma závody, tak musíte nabýt dojmu, že místo kupředu se výkonnostně posunujeme dozadu. Úrovně soupeřů ani omylem nedosahujeme," lamentoval Schumcher po závodu v Británii.

Dalším podnikem seriálu mistrovství světa je Velká cena Německa na Hockenheimringu, Schumacher ale před závodem v domácím prostředí příliš optimistický není. "Na závod v Hockenheimu se pořád těším. Ještě kdybych mohl našim příznivcům slíbit, že uvidí něco diametrálně jiného než v Británii," dodal šestatřicetiletý závodník.

Reklama

Související témata: