Hlavní obsah

Mercedes se omluvil Räikkönenovi, McLaren stále věří v titul

PRAHA

Šéf firmy Mercedes, dodávající motory stáji formule 1 McLaren, Norbert Haug se omluvil Kimimu Räikkönenovi za poruchu při Velké ceně Velké Británie v Silverstonu. Výměna motoru stála finského pilota propad deseti míst na startovním roštu. V kvalifikaci zajel Räikkönen druhý nejrychlejší čas. V závodě se pak propracoval z 12. příčky až na třetí pozici.

Foto: Hoch Zwei

Fin Kimi Räikkönen

Článek

Problémy s motorem měl Kimi druhý závod po sobě. Minulý víkend musel také měnit motor během VC Francie v Magny-Cours. "Kimi ztratil další dva body v boji o titul mistra světa a nebýt poruchy motoru, dosáhl by určitě lepšího výsledku," litoval Haug.

Podaří se McLarenu dosáhnout na titul pro mistra světa?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Omlouvám se mu za problémy. Ty jsou pro nás další motivací k ještě usilovnější práci," dodal boss německé automobilky. Finovi se stejně jako před týdnem podařilo prodrat se na špici závodu a minimalizovat ztráty po propadu před startem, přesto opět v boji o titul ztratil důležité body.

"Kimiho rychlost byla úžasná, což potvrdil nejrychlejším časem na kolo v závěru závodu," vzpomněl Haug čas finského pilota v posledním kole. To ale Räikkönenovi nepomohlo předjet Fernanda Alonsa, který zvýšil svůj náskok na čele šampionátu na 26 bodů.

Zlepšení slibuje i výkonný ředitel McLarenu Martin Whitmarsh, podle kterého se celý tým ve zbývajících osmi závodech sezóny vyvarovat podobných kolapsů. První test přijde už za necelé dva týdny na "domácí" dráze Mercedesu na německém Hockenheimringu.

McLaren přiznal chyby

"Udělali jsme několik chyb," přiznal Whitmarsh. "Chyby se ale staly v různých oblastech, takže není nějaké místo, na kterém bychom opakovaně chybovali," doplnil. "Jednotlivé problémy byly v různých oblastech a my musíme pracovat tvrději. Stále si myslím, že jsme schopní ve zbývajících závodech otočit průběh šampionátu," doufá Whitmarsh.

To by se ale McLaren musel vyvarovat podobných chyb jako v minulých dvou závodech. "Musíme mít spolehlivější vůz a odteď musíme soupeře porážet pravidelně v každém závodě. A toho jsme schopní," věří si výkonný ředitel McLarenu Martin Whitmarsh.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články