Hlavní obsah

Majitelé 13 světových titulů obstarají automobilový Závod legend

Legendy formule 1 Alain Prost, Emerson Fittipaldi, Nigel Mansell a Jody Scheckter a fenomenální motocyklista Mick Doohan se v sobotu na Norisringu u Norimberka utkají v soutěžních vozech prestižního německého okruhového mistrovství DTM. V Závodu legend tak za volantem změří síly majitelé třinácti titulů mistra světa a účastníci celkem 779 motoristických Grand Prix.

Foto: letterman.iscool.com

Nigel Mansell

Článek

Na Norisringu se pojede šestý díl DTM a exmistři světa obstarají v 'ostrých' závodních vozech o síle 500 koní předprogram v sobotu v podvečer. A budou bojovat o půl milionu eur.

A že veteráni automobilového sportu berou svůj start vážně, dokázal například Prost. Dnes již padesátiletý "Profesor" před několika dny iniciativně přicestoval do Oscherslebenu a na závod se připravoval pilným testováním. "Vozy DTM jsou neskutečné. Strašně mě to na trati bavilo," řekl Prost podle agentury SID.

Ostatní šampioni budou mít možnost testovat vozy Audi A4, Mercedes-Benz C a Opel Vectra GTS V8 už přímo na Norisringu.

Francouz Prost je čtyřnásobným světovým šampionem, Brazilec Fittipaldi má dva tituly a Brit Mansell s Jihoafričanem Scheckterem po jednom. Australan Doohan vyhrál motocyklové mistrovství světa v královské kubatuře dokonce pětkrát.

Reklama