Hlavní obsah

BAR chce nabídnout Williamsu motory výměnou za Buttona

PRAHA

Stáji formule 1 Williams svitla naděje na dodávky motorů pro příští sezónu. Podle zákulisních informací nabídne britskému týmu pohonné jednotky Honda stáj BAR výměnou za to, že v jejích řadách zůstane stávající týmová jednička Jenson Button.

Článek

Pro stáj Williams se podle všeho letos uzavře pětiletá spolupráce s německou automobilkou BMW, která převzala většinový podíl v týmu Sauber a od příští sezóny chce vystupovat v mistrovství světa s vlastní stájí.

Williams proto hledá východisko ze svízelné situace. Podle neoficiálních informací je jednou z možností, že stáj BAR, jejímž spoluvlastníkem je automobilka Honda, nabídne britskému týmu motory od japonského výrobce výměnou za to, že se Williams zřekne služeb Jensona Buttona, který se měl do modrobílé stáje stěhovat po letošní sezóně.

BAR se netají snahou Buttona udržet stůj co stůj a šéf stáje Nick Fry naznačil, že dohoda za zavřenými dveřmi je možná. "Disponujeme motory Honda a Honda je navíc polovičním vlastníkem naší stáje. Williams žádné motory nemá," poznamenal Fry.

Spekulace o tom, kdo bude Williamsu dodávat pohonné jednotky, se točily také okolo automobilky Toyota. Ta by však podle svého vedení mohla přistoupit ke spolupráci až od sezóny 2007. V hledáčku možných partnerů Williamsu je také britský Cosworth.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články