Hlavní obsah

Renault se podle Alonsa poučil, šanci už nepustí

PRAHA

Stáj formule 1 Renault kraluje osm závodů před koncem mistrovství světa šampionátu jezdců i Poháru konstruktérů a podle vedoucího muže šampionátu Fernanda Alonsa už svoji šanci na premiérový titul nepustí. Španělský jezdec je přesvědčen, že se nebude opakovat situace z loňského roku, kdy Renault ztratil v závěru MS stříbrnou příčku v šampionátu značek.

Článek

Francouzská stáj se v závěru minulé sezóny přetahovala o pozici vicemistra s týmem BAR, nepovedeným výkonem na okruzích v Monze, Šanghaji a Suzuce ale šanci na druhé místo ztratila, když jí v konečném hodnocení scházelo čtrnáct bodů.

Letos je největším konkurentem francouzského týmu stáj McLaren, Alonso však věří, že k podobné situaci jako loni nedojde. "Nebojím se, že bychom udělali nějakou velkou chybu, i když stát se může cokoliv. Loni jsme závěr sezóny nezvládli, ale byla to pro nás dobrá lekce, z níž jsme si hodně odnesli," říká mladý Španěl, jehož v závěru července čeká oslava čtyřiadvacátých narozenin.

Podle Alonsa Renault odvádí skvělou práci a jde cíleně za svým snem. Idol španělských fanoušků má v tabulce šampionátu náskok šestadvaceti bodů před Kimi Räikkönenem z McLarenu a netají se tím, že by jej ztráta prvního místa hodně mrzela.

"Čistě matematicky je jasné, že budu v čele šampionátu i po dalších dvou Velkých cenách. Pokud bych ale o vedení přišel při posledních závodech, to by bylo zlé. Taky je rozdíl v tom, když ztratíte pozici kvůli technickým problémům nebo v přímém souboji. Na druhou stranu: vybojovat ve čtyřiadvaceti titul vicemistra je fantastická věc," přiznal sportovně Alonso.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články