Hlavní obsah

Enge doufá, že brzy vystoupí v IRL na stupně vítězů

PRAHA

Nejhektičtější období v zámořském formulovém seriálu Indy Racing League čeká Tomáše Engeho. Série má na programu během následujících tří týdnů tři závody, do prvního z nich zasáhne český jezdec o nadcházejícím víkendu na oválu v Nashvillu. Enge věří, že se mu podaří opět posunout své maximum, kterým je sedmé místo ze závodu v Richmondu.

Foto: BPA a.s.

Tomáš Enge při podniku série IRL v kalifornské Fontaně.

Článek

Enge se vrací do zámoří po krátké zastávce v Evropě, kde v Monze nastoupil s českým týmem MenX do druhého závodu Le Mans Endurance Series v Monze. Liberecký rodák spolu s Robertem Perglem a Jarkem Janišem dojell v Itálii na druhém místě a letos vůbec poprvé vystoupil na stupně vítězů.

"Je skvělé, že jsem v Monze letos poprvé vystoupil na stupně vítězů. Nikdy není příjemné, když jste rychlí, ale zároveň se na vás lepí smůla a dobrý výsledek uniká. Doufám, že jsem to teď zlomil a už brzo se dočkám i první bedny v IRL," neskrývá Enge.

Nashville je prvním ze tří závodů ve třech víkendech, dále následují Milwaukee a Michigan. Pro českého jezdce to bude první start na všech třech tratích. "V Nashvillu jsem sice nikdy nejel, ale ve stejné situaci jsem byl i na jiných tratích a byli jsme tam rychlí. Máme všechny ingredience potřebné pro úspěch," věří Enge.

Ovál v Nashvillu měří netypicky 1,33 míle a svým tvarem písmene D je hodně podobný Kansasu, kde se jel poslední závod IRL. Enge bude mít tentokrát dva týmové kolegy, vedle Tomase Schecktera nastoupí ještě Buddy Lazier, který jel za Panther Racing v Indy 500.

Přímý přenos závodu vysílá ze soboty na neděli Galaxie Sport, start devátého podniku IRL je v 1:00 SELČ.

Nashville Superspeedway
Délka oválu1,33 míle
Délka závodu200 kol = 266 mil
Vítěz 2004Tony Kanaan
Časový program (SELČ)
Pátek 15. července
17:15-18:45 - volný trénink 1
19:45-21:15 - volný trénink 2
23:00-00:05 - kvalifikace
02:00-02:30 - poslední trénink
Sobota 16. července
01:00 - start závodu

Reklama

Související témata: