Hlavní obsah

Michelin začal vracet vstupné za Velkou cenu USA

INDIANAPOLIS

Fanoušci, kteří byli svědky fiaska při Velké ceně USA formule 1 v Indianapolis, dostanou zpět vstupné. Francouzská společnost Michelin začala divákům vracet obnos, který utratili za nákup vstupenky na závod, jenž bojkotovaly všechny týmy používající její pneumatiky.

Článek

Motorističtí příznivci, kteří mají na závodišti otevřený stálý účet, dostanou peníze zpět automaticky, aniž by o ně museli žádat. Ti, kteří si vstupenky koupili individuálně, budou muset vyplnit formulář. Na podání žádosti budou mít čas tři týdny od 8. srpna.

Michelin zároveň potvrdil, že pokud se Velká cena v Indianapolisu pojede i v příštím roce, koupí dvacet tisíc vstupenek a dá je zdarma k dispozici těm, kteří měli lístky na letošní závod. Pokud by se o vrácení peněz za vstupenky na pokažený závod přihlásilo všech 100 000 diváků, přišlo by to francouzského výrobce na deset miliónů dolarů. Další dva milióny by pak stály lístky na příští rok.

Někteří diváci podali žaloby

Vrácením vstupného zájemcům však pro Michelin skandál neskončí. Několik fanoušků už na společnost podalo hromadnou žalobu a žádají odškodnění.

Podle představitelů závodiště ale zatím zdaleka není jisté, zda budou v příštím roce formuli 1 hostit. "Zatím rozhodně nemohu potvrdit, že v roce 2006 bude Grand Prix USA v Indianapolisu," řekl předseda závodiště Joie Chitwood.

Provozovatelé okruhu se obávají opakování letošního fiaska, kdy kvůli obavám o bezpečnost pilotů týmy používající pneumatiky Michelin na doporučení francouzské firmy nenastoupily do závodu. O prvenství se tak utkalo bez dramatických bojů jen šest monopostů. Mluvčí Michelinu Michael Fanning ale tvrdí, že taková situace se už nebude opakovat.

Reklama

Související témata: