Hlavní obsah

Räikkönen se na pomoc kolegy spoléhat nemůže

Za dveřmi je Velká cena Německa formule 1 a ve stáji jednoho z favoritů - McLaren-Mercedes - to vře. Druhý muž průběžného pořadí Kimi Räikkönen z Finska nebude moci počítat s pomocí svého stájového kolegy Juana-Pabla Montoyi. "Dokud můžu získat titul, jedu na sebe," prohlásil rezolutně kolumbijský pilot.

Článek

Před nedělním závodem na německém Hockenheimringu tedy nemá problémy jen stáj Ferrari, která při testování zajíždí pomalé časy [celá zpráva], ale také jeden z hlavních favoritů závodu.

Kdo vyhraje GP Německa?
Tipujte v anketě na konci článku!

Finský pilot stíhá v celkovém pořadí vedoucího Španěla Fernanda Alonsa z Renaultu, na nějž ztrácí 26 bodů. Přesně tolik má Finův týmový kolega Juan-Pablo Montoya, který stále přemýšlí o zisku titulu mistra světa.

I proto se Kolumbijec nechal slyšet, že nějakou pomoc nemůže Räikkönen očekávat. "Dokud mám alespoň matematickou šanci vyhrát šampionát, jedu na sebe. A tak to bude ještě několik závodů," řekl Montoya německému Bildu.

Jezdci jsou dostatečně staří na to, aby věděli co dělat

"Mám pocit, že jsem dostatečně rychlý na to, abych Fernanda a Kimiho dohnal," doplnil Montoya. Pravidla FIA zakazují týmovou strategii, dokazování je ale složité. Stačí si vzpomenout na přepuštění vedení Rubensem Barrichellem Němci Michaelu Schumacherovi v nedávné minulosti.

"Jezdci jsou dostatečně staří na to, aby věděli co dělat," řekl k problému šéf Mercedesu Norbert Haug. Ten doufá, že se Kimimu Räikkönenovi podaří poprvé v kariéře dojet na Hockenheimu do cíle. Předchozí čtyři pokusy totiž Finovi nevyšly. "Jednou už musí špatná série skončit," doufá v protržení negativní bilance Fin.

Reklama

Související témata: