Hlavní obsah

Enge má naprasklé obratle, v Milwaukee jej nahradí Lazier

PRAHA

Tomáš Enge může prozatím na návrat za volant zapomenout. Český jezdec má po havárii při závodu Indy Racing League v Nashvillu před týdnem poraněné dva obratle a do kokpitu se podle všeho vrátí nejdříve za tři týdny. Při víkendovém závodu v Milwaukee za libereckého rodáka zaskočí Buddy Lazier.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge se do kokpitu vrátí nejdříve v polovině srpna.

Článek

Engemu se nehoda v Nashvillu přihodila v osmadvacátém kole, kdy u jeho vozu praskla část  zavěšení zadních kol. Pilot týmu Panther Racing naboural do zdi lemující trať, při nárazu utrpěl kromě otoků také drobné praskliny dvou obratlů.

Enge se podle svých slov cítí dobře, větší komplikace mu údajně způsobily fraktury žeber, která si zlomil na jaře v Japonsku. Lékaři zámořského seriálu ale nechtěli o návratu českého pilota za volant ani slyšet a další vyšetření naplánovali až za tři týdny. Enge se tak nejdříve postaví na start závodu v Kansasu, který se jede 14. srpna.

"Těšíme se, až budeme mít Engeho zpátky, doufáme, že to bude co nejrychleji. Tomáš je bojovník, odvádí pro nás letos skvělé výkony a do vozu se vrátí, jakmile mu to povolí doktoři," uvedl spolumajitel týmu John Barnes.

Osmadvacetiletého Engeho v Nashvillu nahradí Buddy Lazier, který letos startoval se třetím vozem týmu Panther Racing v závodu 500 mil Indianapolis a v Nashvillu. "V prvé řadě mě zajímá zdraví týmového kolegy. Nemám radost z toho, že v tomto závodu pojedu proto, že on je zraněný," prohlásil kamarádsky Lazier.

Závod na oválu v Milwaukee v délce 225 mil se jede tuto neděli, vítězství bude obhajovat Skot Dario Franchitti. Přímý přenos vysílá od 20:35 SELČ televize Galaxie Sport.

Reklama