Hlavní obsah

Schumacher ztratil víru v obhajobu titulu

Pět let vládl Michael Schumacher neochvějně dění ve formuli 1. V letošním ročníku mistrovství světa ale stáj Ferrari nestačí konkurenci Renaultu a McLarenu a sedminásobný světový šampión po Velké ceně Německa přiznal, že letos už se s obhajobou titulu rozloučil.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher se chystá na okruh.

Článek

Šestatřicetiletý Schumacher přitom ještě nedávno tvrdošíjně trval na tom, že jeho šance na osmý triumf žije, dokud je matematická šance předstihnout lídra seriálu Fernanda Alonsa ze stáje Renault.

Na mladého Španěla, jenž oslaví v pátek čtyřiadvacáté narozeniny, Schumacher ztrácí přesně čtyřicet bodů a do konce sezóny zbývá ještě sedm závodů. Jednička týmu z Maranella ale už nevěří, že by mohla vývoj šampionátu zvrátit.

"Nemyslím, že bych ještě zasáhl do boje o světový titul. Prostě jsme mimo hru. Potřebovali bychom být mnohem rychlejší, ale nemůžeme se spolehnout na pneumatiky," uvedl Schumacher po závodu na Hockenheimringu, v němž dojel na pátém místě.

"Naše snažení ve Velké ceně Německa bylo jako šermovat s tupou šavlí. Cítili jsme velikou výzvu, ale s tak slabými zbraněmi jsme neměli šanci promluvit do pořadí na čelných pozicích," dodal Schumacher.

Reklama

Související témata: